Morsko dobro spremno da gradi Lungo mare

Izgradnja šetališne staze uz lijevu svetostefansku plažu, projekat koji čeka dvije decenije opštinske vladti da bude realizovan, preuzeće Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom. Javno preduzeće započeće ove godine izradu dokumentacije.

"Lungo Mare Sveti Stefan" je takođe jedan od važnih infrastukturnih projekata koji će se realizovati u narednom periodu. U Planu investicionih aktivnosti za 2022.godinu, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je predvidjelo određena finansijska sredstva u iznosu od 20.000,00 eura za razvoj projekta "Lungo Mare sveti Stefan". U pitanju je šetališna staza iznad gradske plaže. U ovoj godini planirali smo izradu geodetske podloge postojećeg stanja i preklapanje idejnog rješenja koje imamo iz 2011.godine. Ovo je vrlo značajan projekat za opštinu Budva i bitno je započeti prve korake. Nadamo se da ćemo brzo imati glavni projekat kako bi krenuli sa realizacijom istog, izjavio je Rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju Javnog preduzeća "Morsko dobro", Vukašin Mijatović.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti