Morsko dobro uređuje Adu Bojanu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava javnost o aktivnostima koja se trenutno sprovode na Adi Bojani ispred HTP "Ulcinjske rivijere" u cilju pripreme ljetne turističke sezone.

U skladu sa Zaključkom Vlade Crne Gore od 19.10.2023. godine, naše preduzeće je zaključilo Ugovor za izvođenje radova. Služba za uređenje i izgradnju morskog dobra kontinuirano sprovodi mjere razastiranja dina (vještački nasip) na Adi Bojani. Radovi na razastiranju dina su započeti 23.04.2024. godine, a prema planu, predviđeno je da budu završeni u roku od 5 dana. Ovi napori su usmjereni ka unapređenju infrastrukture plaže kako bi se obezbijedila sigurnost i udobnost posjetilaca tokom ljetne sezone.Ova poboljšanja će doprinijeti atraktivnosti i očuvanju prirodnih ljepota Ade Bojane, te omogućiti neometano uživanje turistima i posjetiocima tokom predstojećeg ljeta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti