Morsko dobro: Završena sanacija lokacije sezonskog pristaništa i privezišta Mrčevac-Kukoljina

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je upravljač lokacije sezonskog pristaništa i privezišta Mrčevac - Kukoljina za potrebe aerodroma Tivat, oznaka lokacije 10 (čvrsto izgrađeno pristanište) u Programu objekata obalne infrastrukture.

Naime, krajem septembra, navedeno područje je bilo pogođeno vremenskim neprilikama, u vidu olujnog vjetra orkanske jačine, u formi ’’pijavice’’ pri čemu je pričinjena značajna materijalna šteta na više lokacija u Opštini Tivat, tako da nismo usamljen slučaj. Oprema je odolijevala svim vremenskim neprilikama zadnjih godinu ipo dana, ali ’’pijavica’’ je nešto što je na nivou elementarne nepogode.

Javno preduzeće je izašlo na teren i u kratkom vremenskom roku, otklonilo štetu na lokalitetu, tako što se pristupilo uređenju prostora, skladištenju opreme u magacinskom prostoru gdje će se drveni elementi očistiti i lakirati u cilju pripreme za narednu turističku sezonu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti