MUP poslao upozorenje zbog nevremena

Povodom informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da se danas na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike i buran razvoj olujno grmljavinskih oblaka Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu  podizanja operativne spremnosti. Naime, u izvještaju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju navodi se da se u četvrtak 15.6.2023. godine na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike, mjestimično jaka kiša, buran razvoj olujno grmljavinskih oblaka koji lokalno mogu usloviti intenzivne padavine, jake vjetrove i burne grmljavinske procese", navodi se u saopštenju ovog resora. 

Kako navode, u centralnim i zapadnim djelovima, a posebno u južnim-jugozapadnim predjelima (primorje, planinsko zaleđe Jadrana i region Orjena) očekuju se kratkotrajno intenzivne padavine.

"Potencijalno je moguće formiranje olujno-grmljavinskih oblaka, burnih grmljavinskih procesa, sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujno-grmljavinske nepogode", ističu iz MUP-a. 

Ističu da su kao posljedica ove prognostičke značajne meteorološke situacije i kratkotrajno obilne količine vode, lokalno su mogući bujični problemi (flashflood efekti) prvenstveno na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama i duž saobraćajnica, posebno na mjestima gdje je narušeno prirodno oticanje vode.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti