Muzička radionica Katarine Pejak u Budvi

Kantautorka Katarina Pejak održaće muzičku radionicu u ponedeljak, 28.09, u budvanskoj Modernoj galeriji. Radionica će početi u 19 časova, trajaće 45 minuta i ograničena je na samo 10 polaznika (prijave u inbox organizatora NVO Agora  ili na mejl:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Prednost imaju mladi muzičari iz Budve i okolnih gradova.Radionicu renomirane autorke, pijanistkinje i pjevačice, kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", podržalo je Ministarstvo kulture CG, a tehničku podršku pruža JU "Muzeji i galerije" Budva.

Katarina Pejak je diplomirala na prestižnoj muzičkoj akademiji Berkli (smjer "songwriting"), nastupala je u Sjedinjenim Američkim državama, Evropi i Aziji. Snimila je nekoliko vrlo zapaženih autorskih albuma kombinujući elemente džez, bluz i rok muzike, od kojih je aktuelni “Roads That Cross” objavila njemačka izdavačka kuća Ruf Records.Pejak je specijalna gošća festivala Novi Val u Budvi, čije je ovogodišnje vanredno izdanje pomjereno za utorak, 29. septembar, sa početkom u 19h a završetkom u 22 časa, u skladu sa najnovijim mjerama NKT-a. Pored planirana dva kantautorska koncerta, program festivala čine i (mahom nagrađivani) kratki filmovi reditelja i rediteljki iz Crne Gore, Srbije, Slovenije i Makedonije. Festivalski program realizuje se uz podršku Filmskog centra CG i Turističke organizacije Budva.

Foto: Ivana Cutura

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti