Na Pomorskom fakultetu Kotor onlajn promocije fakulteta otvorene za maturante svake srijede

Na Pomorskom fakultetu Kotor Unverziteta Crne Gore onlajn promocije fakulteta za maturante se održavaju svake srijede, u 12.00 sati, putem Zoom aplikacije.

S obzirom na okolnosti pridržavanja mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19, koje su još uvijek na snazi, onlajn promocije su, na Pomorskom fakultetu, zvanično počele 22. aprila, kada je prvi sastanak vodio dekan prof. dr Špiro Ivošević.

“Od tada, svake srijede, predstavnici Pomorskog fakulteta informišu sve zainteresovane pratioce o: upisnim rokovima, studijskim programima, načinu bodovanja i ostalim važnim pitanjima vezanim za upis i način studiraja”, saopštila je prof. dr Tatijana Dlabač, prodekan za razvoj i inovacije i rukovodilac studijskog programa Pomorska elektrotehnika.

Ona je zadužena za onlajn promociju fakulteta, pored rukovodioca studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika, prof. dr Mima Draškovića. U onlajn promociji aktivno učestvuju i ostali nastavnici, saradnici i predstavnici studenata Pomorskog fakulteta Kotor.

Njen kolega, profesor Drašković ističe da na sajtu Pomorskog fakulteta Kotor, maturanti mogu naći važne informacije u okviru istaknute sekcije UPIS u 2020/21. – onlajn promocija.

“U okviru nje se nalaze važni dokumenti od kojih posebno ističemo Najčešće postavljana pitanja u vezi sa upisom u prvu godinu studija - gdje je ažurirana baza pitanja i odgovora koju su zainteresovani postavljali tokom ranijih godina. Napominjemo, ovaj dokument ažuriramo na sedmičnom nivou ukoliko se desi da neko od zainteresovanih postavi pitanje koje nije prethodno obrađeno”, pojasnio je Drašković.

Informacije o upisu objavljene na profililma Fakulteta na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram i upućene mejlom ili ličnim kontaktom većini škola u Crnoj Gori i onim školama u regionu iz kojih značajan broj maturanata upisuje fakultet u Kotoru.

Zainteresovani maturanti mogu dobiti odgovore i putem mejl komunikacije, na adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

“Praksa našeg Fakulteta je da sve maturante koji su se obraćali bilo kojim vidom komunikacije i ostavili svoj mejl uvijek obavijestimo o novim informacijama vezanim za upis. Vjerujemo da će ovaj vid komunikacije biti konstruktivan i da će budućim brucošima našeg Fakulteta omogućiti da dobiju sve potrebne informacije i razriješe eventualne nedoumice”, kazali su profesori ovog fakulteta, Dlabač i Drašković.

Shodno njihovoj analizi promotivnih aktivnosti, maturanti su najviše informacija dobili posjećivanjem sajta Fakulteta, kao dio integrisanog sajta Univerziteta Crne Gore, a potom i društvenih mreža i Viber grupa. Posebno su bili zadovoljni što su, bez ograničenja, mogli da aktivno učestvuju na ZOOM promocijama, gdje su najčešće postavljali pitanja putem chat opcije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti