Na poziv Akademije znanja , ambasador Rusije posjetio ovu ustanovu

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, na poziv predsjednika Odbora direktora "Akademije znanja' Budva Aleksandra Franete i izvršne direktorice Valentine Dabović, posjetio je danas ovu instituciju.

Sastanku su prisustvovali i prof.dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam i prof. dr Srđa Popović, dekan Saobraćajnog fakulteta.

“Za mene je velika čast i zadovoljstvo što sam danas u Akademiji znanja. Ovo, naravno, nije moja prva posjeta Budvi, ali za mene kao ambasadora Rusije, vrlo je interesantno i važno šta mogu da uradim, šta možemo da uradimo zajedno, i kako sve to možemo da realizujemo” -izjavio je ambasador Maslenikov.

"Prihvatanjem našeg poziva gospodin ambasador ukazao nam je veliku čast i uvjeren sam da ćemo modalitete saradnje o kojima smo razgovarali uskoro početi da realizujemo"- kazao je Franeta.

Direktorica Dabović istakla je da je najviše raduje činjenica da nije rijeĉ o protokolarnoj, već o svrsishodnoj i konstruktivnoj posjeti.

"Brojni su načini buduće saradnje između "Akademije znanja" Budva i naučno-obrazovnih institucija u Rusiji na polju nauke, edukacije, razmjene studenata, i drugim zajedničkim projektima.

Današnja posjeta uvaženog ambasadora, kojom smo veoma počastvovani, već je izdefinisala neke konkretne pravce, a vremenom će se otvarati i nove mogućnosti.

Cilj nam je da djeci i mladima u Budvi obezbijedimo što šire polje odabira njihovog obrazovanja i svih drugih propratnih aktivnosti, i taj cilj ćemo, u konkretnom sluĉaju, u saradnji sa kompatibilnim institucijama i ustanovama u Rusiji, i uz pomoć i posredstvo ambasadora Maslenikova, i ostvariti".

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti