Na Trgu pjesnika predstavili se mladi budvanski književni stvaraoci od 10 do 18 godina

Druga osnovna škola:

Ove sedmice, na Trgu pjesnika predstavili su se mladi budvanski književni stvaraoci od 10 do 18 godina, u okviru 19. takmičarske večeri u organizaciji Internacionalne kulturne asocijacije - IKA.

Ucenici naše škole uzeli su učešće.

Učenica VIII2 Zoja Zecević dobila je prvu nagradu u kategoriji učenika od 10 do 13 godina koji pišu poeziju i predstavljaće Budvu na republičkoj smotri u Bijelom Polju. Zojina mentorka je profesorica crnogorskog- srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti Zorica Joksimović.

Učenica VI 6 Natalija Kažanegra, osvojila je drugo mjesto u kategoriji od 10 do 13 godina. Natalija je osvojila i prvo mjesto u kategoriji najboljih interpretatora i kao najbolji interpretator predstavljaće i našu školu i Opštinu Budva na državnom takmičenju koje bi trebalo da se održi u novembru. Natalijina mentorka je profesorica crnogorskog- srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti Tanja Vujačić.

Čestitke našim učenicama i mentorkama na postignutim rezultatima!

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti