Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvovala na on-line seminaru Upravljanje i razvoj održivog turizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) učestvovala je na on-line seminaru Upravljanje i razvoj održivog turizma, u organizaciji Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Tokom seminara predstavnici NTO CG imali su priliku da se upoznaju sa metodama koje su fokusiraju na regionalni ekonomski razvoj kroz promociju očuvanja i korišćenja japanskih turističkih resursa kao primjera dobre prakse. Tom prilikom, predstavnici NTO CG su, učesnicima seminara, predstavili Crnu Goru kao turističku destinaciju koja je opredijeljena za razvoj turizma na održivim osnovama. Oni su se osvrnuli na mogućnosti implementacije japanskog modela koji je usmjeren na unapređenje održivog razvoja, na Crnu Goru.

Na seminaru je istaknuto da Crna Gora ima veliki potencijal kada je riječ o aktivnom turizmu u prirodi, te da ovaj segment turizma koji je trend u svijetu, može u značajnoj mjeri doprinijeti produženju turističke sezone u Crnoj Gori. Obuka Upravljanje i razvoj održivog turizma bila je fokusirana na teme kao što su razvoj održivog turizma u Japanu, upoznavanje sa strukturom japanskog turističkog sistema, promocija japanskog turizma, značaj aktivnog turizma za Japan i turizam zasnovan na uključivanju zajednice.

On-line seminar organizovan je u okviru programa zajedničkog stvaranja znanja Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), koji se implementira kao dio zvanične razvojne pomoći japanske Vlade na osnovu bilateralnog sporazuma između Vlade Japana i Vlade Crne Gore. Osim predstavnika iz Crne Gore, seminaru su prisustvovali učesnici iz Bosne i Hercegovine, Šri Lanke, Bocvane, Samoe, Jamajke i Dominikanske Republike. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u prethodnom periodu održala obuku na temu javnog nastupa, dok će se u narednom periodu održati obuku na temu digitalnog marketinga, kojoj će, osim predstavnika NTO CG učestvovati i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Crne Gore, a planirana je implementacija i niza drugih obuka.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti