Nagrađeni najbolji studenti

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore  su povodom Međunarodnog dana studenata simbolično uručene plakete najboljim svršenim studentima osnovnih studija sa najboljim uspjehom u prethodnoj studijskoj godini.

Ovogodišnji laureati su Blagoje Babić svršeni student Medicinskog fakulteta čija je prosječna ocjena tokom studiranja 10, Krsto Šućur svršeni student Pomorskog fakulteta Kotor sa prosječnom ocjenom 9,93, Milan Raičević čija je prosječna ocjena tokom studiranja na Ekonomskom fakultetu iznosila 9,97, Anđa Tomović svršena studentkinja Filološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9,93 i Lana Bulatović svršena studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti čija je prosječna ocjena tokom studiranja 9,93.

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata Univerziteta Crne Gore, u aprilu 2020. godine, Odlukom Senata Univerziteta Crne Gore dodijeljene su Plakete za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka najboljim studentima čija je prosječna ocjena tokom studiranja iznosila najmanje 9,50.

U pozdravnom obraćanju najboljim studentima Univerziteta Crne Gore, rektor prof. dr Danilo Nikolić je podsjetio da su plakete dodjeljene povodom dana Univerziteta, a da je manifestacija uručivanja zbog rigoroznih mjera uvedenih u cilju sprječavanja širenja korona virusa u tom periodu odložena. Takođe, ovom prilikom prof. dr Nikolić je čestitao studentima na maksimalnom zalaganju i naporu i izrazio nadu da će najbolji studenti svoje školovanje nastaviti na matičnom Univerzitetu, te da će im priznanje biti podstrek i motivacija za dalje uspjehe.

Ranije danas, a povodom Međunarodnog dana studenata rektor prof. dr Nikolić uputio je čestitku svim studentima, a susreo se i sa predsjednikom Studentskog parlamenta UCG Sašom Roćenom i studentom povjerenikom Univerziteta Aleksandrom Šipčićem.

Oni su tokom sastanka upoznali rektora sa najaktuelnijim studentskim pitanjima, a poseban akcenat stavljen je na realizaciju nastave usljed aktuelnih okolnosti pandemije, te najavili formiranje radne grupe koja bi predložila konkretne mjere i predloge sa stanovišta studentske populacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Pored toga, osvrnuli su se i na brojne mogućnosti dostupne studentima, a upoznali su rektora i o  pokretanju projekta pod nazivom „Studentska solidarnost” sa osnovnim ciljem pomoći studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i pokazali visok stepen studentskog aktivizma kada su u pitanju humanitarne, građanske i sportske akcije.

Rektor je predočio spremnost Univerziteta koji će, kao i do sada, biti otvoren za sva studentska pitanja i pravovremeno rješavanje studentskih problema, te pohvalio predložene inicijative predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Podsjećanja radi, Međunarodni dan studenata u svijetu se obilježava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sjećanje na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti