Najavili višemilionska ulaganja u tivatsku obalu

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj, sastali su se danas i razgovarali o projektima koji bi trebalo da budu realizovani u zoni morskog dobra na teritoriji Opštine Tivat. Nakon sastanka u Kabinetu predsjednika opštine, oni su obišli gradilište budućeg šetališta na plaži Belani.

Opština Tivat je do sada u projekat izgradnje šetališta Belani uliožila oko 390.000€, a u ovoj fazi preostala su ulaganja od 100.000€. Projekat je trebalo da bude okončan u martu prošle godine, ali po riječima Komnenovića „izvođač nije mogao odgovoriti zahtjevima projekta, pa se cesijom došlo do novog izvođača radova. Projekat u ovoj fazi predviđa  izgradnju  obalnog  šetališta, a u kasnijim fazama ugostiteljski objekat i dio tribina za budući bazen na pontonima.“
Komnenović je naglasio da izgradnja ovog šetališta sada podrazumijeva potpuno drugačiju tehnologija radova u moru, od čega je 80% radova završeno. „Do kraja januara biće završeno i preostalih 20% ove faze izgradnje“, rekao je predsjednik opštine  i napomenuo da je ukupna vrijednost prve faze 500.000€, cjelokupnog projekta oko 2 miliona eura, a da se realizacija II i III faze očekuje naredne godine.
„Bivša rukovodstva i Morskog dobra i Opštine Tivat više su se bavila skicama i idejnim rješenjima. Za razliku od njih mi smo spremni da radimo na terenu kako bismo realizovali kapitalne projekte obalnog uređenja“, rekao je Mladen Mikijelj i za narednu godinu najavio ulaganja u vrijednosti od 4-5 miliona eura, što bi trebalo da bude rezultat saradnje i budućih razgovora na relaciji Morsko dobro, Opština Tivat i državna Uprava za javne radove.
Komentarišući medijske natpise kako se odustalo o projekta uređenja obale na potezu od Donje Lastve do Lepetana, Mikijelj je naglasio kako „nije došlo do samovoljnog izbacivanja projekta iz Plana korišćenje sredstava, već se nisu stekli uslovi da se projekat realizuje, imajući u vidu potrebu rješavanja pitanja odvođenja kanalizacije za Lepetane.“ Po riječima Mikijelja kanalizacioni odvodi bi morali biti dio projekta šetališta. Ukupna vrijednost ovog šetališta iznosiće 2,4 miliona eura.
Predsjednik opštine Tivat rekao je kako su upravo danas nastavljeni radovi na šetalištu u Krašićima, te kako je gotov projekat za nastavak radova na ovoj lokaciji. Obilasku terena prisustvovao je i direktor Direkcije za investicije Opštine Tivat Budimir Cupara. On je rekao kako kompanija „Artek“ izvodi radove na nespornoj dionici šetališta, što predstavlja četvrtinu ukupnog šetališta. Sudski postupak za sporni dio zemljišta sa „Adria bau“ se nastavlja, a do sada je Opština uplatila određen iznos po osnovu eksproprijacije. Iz lokalne uprave očekuju uspješnu realizaciju i ovog projekta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti