Nakon šest godina Amsterdam izgubio laskavu titulu: Ovo je najatraktivniji evropski grad

Nakon nekoliko godina s vrha liste najatraktivnijih evropskih gradova skinut je Amsterdam.

Naime, istraživanje Deloittea , kako prenosi klix.ba, pokazalo je da je sada London najatraktivniji europski grad za ulaganje u hotele.

Na drugom mjestu je Lisabon, a Amsterdam koji je od 2017. goodine bio na prvom mjestu, sada je pao na treće mjesto.

Gotovo tri četvrtine ispitanika (73 odsto) izjavilo je da su optimistični u pogledu dugoročne budućnosti britanskog hotelskog tržišta, što je porast u odnosu na 66 odsto prošle godine.

"Umirujuće je vidjeti da se London ponovno penje na ljestvici, a možda i nije iznenađujuće vidjeti otvaranje novih hotela s obzirom na to da je glavni grad Velike Britanije takođe središte turizma", rekao je voditelj ugostiteljstva u Deloitteu Andreas Scriven.

"Kako bi London i dalje ostao privlačan hotelskim ulagačima, industrija će se morati pozabaviti zabrinutošću oko mogućnosti poticanja cijena u svjetlu inflatornih pritisaka", dodao je.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti