Narodna biblioteka Budve obilježava Svjetski dan poezije

JU Narodna biblioteka Budve će danas, 21. marta  obilježiti Svjetski dan poezije poetsko-muzičkim programom u kojem će u formi snimljenih video-zapisa  učestvovati budvanski pjesnici, afirmisani i neafirmisani,  govoreći svoje stihove. Svi snimci pojedinačno biće postavljani na fb stranici Biblioteke. Ove godine program smo naslovili "Poezija se buni! (Poezijom se bunim)", a taj bunt uperen je protiv pravila, dogmi, stereotipa, gluposti, ukidanja sloboda, konvencionalizama i svih okoštalih neo- i starijih -izama.... I ljubav je pobuna, pa s tim u vezi rado čitamo i ovu poeziju.
Svjetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESKO-a 1999. godine. Svrha ovog dana ja promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i poezije u školstvu širom svijeta; ali i davanje novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.
“Učinimo da poezija sjutra vašim stihovima cvjeta na stranici Narodne biblioteke Budve “, poručuju iz ove Javne ustanove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti