Mučili tetku i uzeli 30.000 eura

Braća Vesko i Miloš Adžović, uhapšeni su pod sumnjom da su pokušali da ubiju svoju rođenu tetku 45- godišnju Vesnu Adžović, kojoj su nanijeli 22 uboda nožem.

Porodična drama dogodila se u mjestu Stanišići iznad Budve, gdje porodica Adžović živi u kompleksu kuća i bavi se unosnim biznisom, preradom sekundarnih sirovina i sakupljanjem starog gvožđa. Vesna je, inače direktorka firme, i uticajna u porodici, a mladići, sinovi njenog rođenog brata, su znali da ona u svojoj kući ima novac.

 

“Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su V.A. i M.A. juče, 25. decembra 2013. godine, oko 01,30 časova, došli do kuće oštećene u Budvi, gdje su iste večeri nešto ranije boravili, i tražili od nje da im otvori vrata, uz izgovor da jednom od njih hitno treba lijek za zubobolju. Kada ih je oštećena V.A. pustila u kuću, V.A. je, kako se sumnja, izvadio nož, dok ju je M.A. uhvatio za ruke. Od nje su zahtijevali da im preda novac, što je ona i učinila, predavši im, kako je policijskim službenicima izjavila, koverat sa oko 30.000 eura nakon više uboda i udaraca koje su joj zadali nožem po glavi i tijelu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

 

Oni su joj nanijeli 22 uboda, a nesrećna žena je ostala da leži u lokvi krvi, dok su njeni sinovci sa novcem pobjegli.

 

CB Budva je o događaju obaviještena oko 02,20 časova. Policijski službenici su odmah preduzeli aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a o događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici. Osumnjičeni su ubrzo identifikovani. Lišeni su slobode juče, oko 09,45 časova", navode u policiji.

 

Oni su sinoć privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca dok je nesrećna žena hospitalizovana u kotorskoj Opštoj bolnici gdje su joj konstatovane teške povrede u vidu više ubodnih rana i rasjekotina, zadobijenih u predjelu glave, vrata i tijela. Ona je zadržana na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

foto: Miloš Ćetković  

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti