Nema ništa od podmorskog kabla i trase

Nova trasa za postavljanje energetskog kabla od Crne Gore do Italije preko teritorije Hrvatske još nije dogovorena, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva gospodarstva Hrvatske, čime je demantovano pisanje medija da su Hrvatska i Terna načelno dogovorile novu trasu za energetski kabl.

Iz hrvatskog ministarstva je saopšteno da za sada o projektu postavljanja energetskog kabla od Crne Gore do Italije preko hrvatskih voda nema novih informacija, te da nije bilo novih sastanaka sa italijanskom kompanijom Terna.

“Za sada nemamo novih informacija o tom pitanju, pa ih ne možemo ni potvrditi. Dakle, nije bilo novih sastanaka s predstavnicima kompanije Terna”, saopštio je portparol Ministarstva gospodarstva Tomislav Cerovec.

On je dodao da predstavnici tog ministarstva održavaju kontakt sa predstavnicima Terne. (dnevne novine/bankar.me)

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti