Nezaposlenih za deset hiljada više

Broj nezaposlenih u Crnoj Gori na poslednji dan prošle godine, 31. decembar iznosi 57. 386.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje registrovana stopa nezaposlenosti je 24, 73 procenta. Na kraju decembra 2020. godine nezaposlenih u Crnoj Gori bilo je 47. 509, dok je stopa registrovane nezaposlenosti bila 20, 48 odsto.
Zavod za zapošljavanje Crne Gore je od početka januara do kraja decembra prošle godine objavio 24. 119 slobodnih radnih mjesta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti