Nikezić Martinović: Nema novooboljevanja učenika u Drugoj osnovnoj školi

Direktorka budvanske Druge osnovne škole Ana Nikezić Martinović kazala je da na današnji dan, deset dana od stavljanja učenika u izolaciju, nije došlo do pojave ni jednog novog slučaja pojave korona virusa kod đaka.

“Želimo da Vas informišemo o razvoju situacije povodom pojave prvog registrovanog slučaja koronovirusa u našoj školi. Kao što Vam je već poznato, jedan učenik naše škole je bio pozitivan na testu a njegov rezultat je stigao za vrijeme vikenda tačnije 4.oktobra. Tada je, u skladu sa preporukama nadležne lokalne epidemiološke službe i doktorice Vesne Milutinović odlučeno da odjeljenje koje pohadja pomenuti učenik, kao i odjeljenje koje pohadja njegova sestra nastavu pohadjaju online, o čemu je Vaš portal već informisao javnost. 

Dva odjeljenja su nastavu pohadjala online u ponedjeljak, 5. oktobra. Kada je nadležna epidemiološka služba procijenila da su djeca i nastavnici u danima prije toga poštovali sve neophodne mjere, dakle vodila računa o higijeni i poštovala mjere držanja fizičke distance, odlučeno je da se odvijanje nastavnog procesa nastavi u prostorijama škole”, kazala je Nikezić Martinović.

Ona je istakla  da na današnji dan, deset dana od stavljanja našeg učenika u izolaciju, nije došlo do pojave ni jednog novog slučaja pojave korona virusa kod đaka koji su bili kontakti pomenutog učenika, a nastavili su da nastavu prate u učionici.

“ Ova činjenica nam pruža dokaze u prilog tvrdnji da uz nošenje maski, držanje distanci i vođenje računa o higijeni neće doći do prenosa infekcije. Takođe, želimo da istaknemo da je Ustanova pokazala visok stepen odgovornosti i brige za naše najmlađe, najprije djelujući preventivno kada smo odlučili da se nastava pohađa online u danu nakon saznanja  o pojavi virusa, a zatim uvažavajući kontekt i cjelokupnu situaciju i neupitnu disciplinu učenika da je nastavu moguće pohađati u školi. Vrijeme je svjedok da su se obje odluke pokazale ispravnima, te sa sigurnošću možemo zaključiti da je Škola sigurno i bezbjedno mjesto u kome nije došlo do daljeg prenosa infekcije”, zaključika je Nikezić Martinović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti