Nina Badrić i Perper na otvaranju Zavale

Napokon: Novi vlasnici rezidencijalnog kompleksa pripremaju za vikend bogat program povodom otvaranja plaže i završetka prve faze
Nina Badrić i Perper na otvaranju Zavale

Atraktivnim muzičko zabavnim programom, koji će se tokom vikenda organizovati na rtu Zavala, biće svečano obilježeno otvaranje potpuno rekonstruisane plaže Guvance sa novim restoranom Dukley Beach Lounge, i time označiti završetak deset vila, odnosno prve faze projekta rezidencijalnog kompleksa "Dukljanski vrtovi”.

Već u petak veče na velikom prijemu, novi vlasnici, predstaviće za veliki broj zvanica projekat rezidencijalnog kompleksa i svega što je urađeno, od kada su prije godinu i po preuzeli na sebe završetak vila.

Ovim se priča o Zavali, duga punih šest godina, građevinskom projektu koga su od početka pratile brojne kontroverze, zbog koje se vode sudski sporovi, napokon privodi kraju.

Kompleks, koji se užurbano gradi već punu godinu i po, nakon što je poslije posrnuća ruske kompanije Miraks i njenog vlasnika Sergeja Polonskog, projekat na sebe preuzela grupa kupaca okupljenih oko udruženja AMIA i kompanije Montera, već je dobila svoje prave obrise luksuznog naselja.

Riječ je o 40 vila, koje su na prodaju, a više od trećine apartmana prodati su, još dok je izgradnju kompleksa vodila kompanija Miraks.

Novi vlasnici Zavale, uspjeli su da zakupe na tenderu plažu Guvance, koja je stastavni dio kompleksa, i za proteklih dva mjeseca je kompletno preurede, kako stavljanjem novog sloja pijeska, tako i njenim uređenjem po uslovima koje takvo kupalište mora da zadovoljava. U okviru plaže radi i novi restoran urađen po projektu arhitekte Đorđa Geca, a oko nje izgrađena je kamena staza i pristupni putevi, tako da će kupalište biti javno i moći će ga koristiti svi oni koji to budu htjeli.

Privode se kraju, kako je Primorskim potvrđeno i radovi na deset vila uz samu obalu, postavljaju se stakla, izgrađene su staze kroz kompletno naselje, te izvršeno hortikulturno ozelenjivanje. Takođe otvara se show-room, gdje će svi kupci moći da izaberu na koji način žele da im se opremi vila ili apartman.

„Svečani program počinje u petak veče, kada ćemo zvanicima predstaviti cijeli projekat. Već subota rezervisana je za građane, i njima na poklon dajemo besplatan koncert hrvatske pop zvijezde Nine Badrić i crnogorskog rok benda Perper, koji će biti na plaži Guvance u 21 čas. Svi koji žele da dođu, mogu slobodno jer je ulaz besplatan i to je naš poklon gradu. Nedjelju smo rezervisali za najmlađe, jer već od 18 časova kreće program namijenjen mališanima. Naravno svi su dobrodošli jer je takođe ulaz slobodan.“, kazao je Igor Peljuhno jedan od vlasnika projekta.

 Inače, sav novac od prodaje pića tokom trodnevnog programa koji ostvari njihov novi restoran, biće uplaćen u dobrotvorne svrhe.

duklja_2.jpg

duklja_1.jpg

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti