Njegoš u Petrovcu

27. avgusta 2014. godine  (srijeda) u 20:30h  u galeriji Marko K.Gregović u Petrovcu biće otvaranje izložbe skulptura vajara Marka Petrovića Njegoša iz Nikšića. Umjetnik će se predstaviti skulpturama u kamenu.

profilna_fotografija_Marko_Petrovic.jpg

Marko Petrović Njegoš je rođen 1980.god. u Nikšiću. Diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje,  na odsjeku za vajarstvo pod mentorstvom prof. Predraga Milačića. Trenutno je na postdiplomskim magistarskim studijama na istom fakultetu i kod istog profesora. Učesnik nekoliko simpozijuma skulpture. Član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2010. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti