Održana B2B obuka o njemačkom tržištu za turističku privredu

Održana B2B obuka o njemačkom tržištu za turističku privredu

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore danas je organizovala jednodnevnu B2B turističku obuku o njemačkom turističkom tržištu. Na radionici je prisustvovalo oko 70 crnogorskih kompanija i više od 130 predstavnika malih biznisa, hotela, agencija, lokalnih turističkih organizacija, prevoznika, izdavaoca privatnog smještaja, kampova i dr.

Učesnike radionice pozdravili su Saša Radović, direktor NTO-a, državni sekretar za turizam, Predrag Jelušić i predsjednik DRV-a Juergen Buechy.

Direktor NTO-a, Saša Radović je prilikom pozdravnog govora izrazio očekivanje da će stečena znanja biti korisna u budućem međunarodnom poslovanju, s obzirom da su primjenjiva za sva tržišta ali i da cjelokupna turistička privreda treba da bude jedinstvena u naporima za privlačenje njemačkih gostiju putem održivih biznis inicijativa.

Državni sekretar za turizam Predrag Jelušić je istakao da u godinama koje su pred nama trebamo nastojati da kreiramo politiku u pravcu intenzivnije komunikacije i privlačenja većeg broja turista sa emitivnih tržišta kao što je njemačko.

Da su zajedničke akcije i ekspertska pomoć neophodni prilikom generisanja većeg broja njemačkih turista, kao i o koracima naredne saradnje u tom pravcu, prisutnima je govorio predsjednik DRV-a Juergen Buchy.

image.jpeg

Na obuci je bilo riječi o značaju njemačkog tržišta, njegovim potencijalima, trendovima, ali i načinu na koji privredni subjekti iz Crne Gore mogu da razviju i predstave svoj proizvod na ovom tržištu, kroz savremene metode promocije, prodaje i distribucije.

Tokom treninga govornici su istakli da posljednji trendovi pokazuju da je njemačkom turisti izuzetno bitan visok nivo kvaliteta usluge i brige o gostu, kao i odgovarajuće predstavljenje nacionalnog i kulturnog indentiteta koji čini destinaciju autentičnom. Novi modeli distribucije i prodaje aranžmana, poput dinamičnog paketiranja, kao i upotreba društvenih mreža u planiranju i rezervaciji aranžmana nalaze sve veću primjenu.

O aktuelnim temama izlažu eksperti poput turoperatora „Studiosus“, „Olimar“, "JT Touristik", rukovodioci konsultantskih kompanija „PRATTO“ i „Tourismuszukunft“, Instituta za e-turizam, Njemačkog centra za obuku profesionalaca u turizmu – „DSFT“.

Radionicu je organizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sa Kongresnim biroom Crne Gore u saradnji sa Njemačkim turističkim udruženjem (DRV) uz podršku Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Njemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ) i agencije „Congress travel“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti