Otvaranjem izložbe biće obilježena Noć muzeja

Povodom globalne kulturne manifestacije Noć muzeja, u Zbirci pomorskog nasljeđa u petak 16. maja u 20:00h biće otvorena izložba drevnih razglednica pod nazivom Gruss aus Boka – Pozdrav iz Boke. Izložbu će svečano otvoriti princ Nikola Petrović.

Više stotina starih razglednica kolekcionara Jovana Vuksanovića prikazaće Boku iz vremena prelaska iz XIX u XX vijek, tadašnje siluete gradova, brodove, čak i vozove i pruge kojih više nema. Na otvaranju će o odnosu fotografije i razglednice govoriti profesionalni fotograf, profesor Maja Đurić.

 

Ovo je do sada najveća kolekcija starih razglednica iz Boke koja je predstavljena javnosti u Crnoj Gori, i svaki grad će imati poseban dio u okviru postavke, najavljuje koordinator Zbirke pomorskog nasljeđa Dražen Jovanović. Svi posjetioci će tokom Noći muzeja besplatno dobiti replike najinteresantnijih razglednica sa izložbe, a muzikom će ih pozdraviti i kvartet čiji je član i princ Nikola Petrović. Podmornica Heroj i Zbirka pomorskog nasljeđa će biti otvorene sve do ponoći, a ulaz je besplatan.

 

Nakon otvaranja izložbe biće organizovan koktel i koncert benda MP trio.

Pogledajte i ovo: http://primorskenovine.me/index.php/zanimljivosti/item/1170-24-fotografije-snage-mora-koje-morate-pogledati

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti