Novembarska korpa 641 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za novembar 2020. godine iznosila je 641,8 eura. To je saopšteno iz Uprave za statistiku - MONSTAT.

"Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 274,5 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 367,3 eura.Ukupna vrijednost minimalne
potrošačke korpe u novembru 2020. godine, u odnosu na oktobar 2020. godine, zabilježila je pad od 0,4%. Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u novembru 2020. godine u odnosu na oktobar 2020. godine, zabilježili su pad od 0,6%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge,u odnosu na oktobar 2020. godine, zabilježili pad od 0,3%", navode iz MONSTAT-a.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti