Novi paket mjera pomoći

Vlada će sjutra usvojiti novi paket mjera vrijedan 163 miliona eura. Za subvencije zarada u privredi predviđeno je 22 miliona eura i to za prvi kvartal ove godine. Za odlaganje reprogram plaćanja poreza i doprinosa oprediljeno je 120 miliona eura, skraćuje se rok za povraćaj PDV-a sa 60 na 30 dana, obezbjeđuje se pola miliona za privrednike iz ugroženih djelatnosti za pokriće troškova fiskalizacije. Paket predviđa i  niže cijene zakupa morskog dobra i poslovnih prostora u državnom vlasništvu.

Za prosvjetne i zdravstvene radnike za turističke usluge biće vaučeri od 200 eura. Mjerama se obezbjeđuju naknade od po 50 i 100 eura za nezaposlene, korisnike socijalne pomoći i penzionere sa
primanjem ispod minimalne plate (222 eura).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti