Novi turističko informativni biro

U Budvi je danas svečano otvoren novi, savremeni, turističko-informativni biro u samom centru Budve.

„Smatramo da je bilo vrijeme za novi info biro, koji je na idealnoj lokaciji, savremen, u skladu sa trendovima i zahtjevima modernog turiste i urađen po uzoru na info biroe u svjetskim turističkim metropolama.“ istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

Novi info biro ima 30 kvadrata, ovalnog je oblika i najvećim dijelom u staklu. „Prije svega je informativnog karaktera, ali planirano je da bude i glavni info biro za izletničku taksu. Ovdje će se prijavljivati turisti, plaćati takse, ali i sprovoditi sve druge aktivnosti koje obavlja jedan turističko-informativni biro.“ dodala je Liješević.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, izrazio je zadovoljstvo time što je Budva dobila jedan moderni info biro, koji, kako je kazao, predstavlja pravi primjer arhitektonskog rješenja. Posebno je pohvalio timski rad i saradnju u realizaciji ovog projekta, u cilju nove i bolje turističke ponude Budve.

Glavni projekat i projekat enterijera izradio je arhitektonski studio "Vertikala", dok je izvođač radova bila renomirana firma "Bom beton" sa Cetinja.

Radno vrijeme novog info biroa je od 08.00h do 21.00h, svakoga dana.

Izgradnja novog turističko-informativnog biroa predstavlja jedan u nizu projekata koje je Turistička organizacija opština Budva realizovala u cilju osavremenjavanja i unapređenja turističke ponude našeg grada.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti