Novinari iz baltičkih zemalja: „Crna Gora je zanimljiva destinacija i van glavne turističke sezone“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu novinara iz Litvanije, Letonije i Estonije, u cilju pripreme afirmativnih reportaža i članaka o našoj zemlji.

U periodu od 24. do 28. oktobra, predstavljena je raznovrsna turistička ponuda predstavnicima nekih od najznačajnijih medija iz baltičkih zemalja: Sapņu medniece, Lilit, Delfi, Estravel, West Express travel, Bernardinai i Rus Delfi Estonia, koji ukupno broje blizu 12 miliona čitalaca na mjesečnom nivou.

Tokom boravka u destinaciji, posjetili su turističke lokalitete na području Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara, Kolašina i Podgorice. Nakon putovanja po Crnoj Gori, novinari će svojim čitaocima prenijeti utiske o outdoor ponudi, kulturi i istoriji, kao i o mjestima za organizaciju događaja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti