Novinari iz Velike Britanije i Njemačke posjetili juče Budvu

Studijska grupa novinara iz Velike Britanije Ketrin Kuper, Stefani Parker i Mark Jackson, juče su obišli znamenitosti Starog grada Budve. Posebno ih je fascinirala ljepota Miločerskog parka i Svetog Stefana.

Njihov fokus izvještavanja je putem stranica Big World Small Pockets i Jevish Cronicle, sa preko milion online čitalaca.

Reportaže sadrže najznačajnije informacije o putovanjima, zasnovane na direktnim obilascima poznatih destinacija širom svijeta. Oni su izrazili želju da u Budvi, tokom svog četvorodnevnog boravka, vide što više turističkih sadržaja, kako bi i Budvu uključili u turističke priče o kojima pišu

https://www.bigworldsmallpockets.com/

Istovremeno Budvu je u nedjelju posjetila i grupa od osam novinara iz Njemačke. Na isti način, srdačni domaćini su im bili predstavnici iz TO Budva, a u organizaciji NTO.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti