Novogodišnji javni čas u Cadmus Cineplexu

Uz pridržavanje svih propisanih mjera, Novogodišnji javni čas će se održati u nedjelju. 26. decembra u 18 sati u sali 3 Cadmus Cineplexa.

U programu će učestvovati polaznici radionica ,,Mala škola medija Iliroteka”, ,,Škola filma za srednjoškolce Kadmosineast” i ,,Filmsko i dramsko pismo”, koje već četvrtu godinu zaredom vodi naš sugrađanin Miloš Boreta, diplomirani dramaturg.

Polaznici ,,Male škole medija Iliroteka”, uzrasta od osam do trinaest godina, na zanimljiv, interaktivan i moderan način, uz upotrebu savremene tehnologije, stiču znanje o filmu, televiziji i radiju. Za srednjoškolce koji su zaljubljenici u film i žele da o njemu misle na drugačiji način, kroz kritičku i kreativnu analizu, učeći o istoriji i nastanku filma, žanrovima i osnovnim elementima filmskog jezika i izraza, organizovana je ,,Škola filma Kadmosineast”, dok je projekat ,,Filmsko i dramsko pismo” namijenjen djeci i mladima koji žele da na krajnje praktičan način zavire u svijet pisanja za pozorište, film i srodne medije, a sva druženja sadrže video projekcije i vježbanja uz kratak teorijski uvod.

U nedjelju će na dinamičnom i nezaboravnom ,,Novogodišnjem javnom času” učesnici predstaviti dio onoga što su radili i naučili tokom prethodna četiri mjeseca, koliko je trajao predviđeni ciklus radionica.

Broj mjesta u publici je ograničen, a rezervacije možete obaviti pozivom ili slanjem poruke na: 033 688 888 ili 068 017 240

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti