NTO CG organizovala edukativnu radionicu iz oblasti digitalnog marketinga

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je trodnevnu radionicu na temu digitalnog marketinga, u cilju unapređenja poslovnih vještina zaposlenih u NTO i lokalnim turističkim organizacijama.

Učesnici su tokom radionice imali priliku da unaprijede svoje znanje o SEO optimizaciji, upravljanju društvenim mrežama, te ulozi digitalnog marketinga u cilju razvoja poslovanja, ali i da na pravi način nauče nove oblike promovisanja.

Poseban akcenat na radionici je bio na metodama promocije na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln, YouTube, kao i na kreiranju Google platformi i sličnih alata. 

Predavač na radionici Srđan Borović je eminentni stručnjak iz digitalnog marketinga, kao i specijalista za SEO, Google Ads i Google Analitiku. Takođe, kreira kampanje iz ove oblasti za tržište SAD-a, EU i UAE.

Ova obuka je osmišljena tako da vas opremi specifičnim znanjem, vještinama i alatima koji su vam potrebni za poboljšanje vašeg poslovanja. Nema smisla ulagati u teorijsku obuku koju ne možete da koristite u praksi. Na treninzima prolazimo kroz konkretne marketing prakse i aktivnosti, uz minimalnu količinu teorije, ističe Borović.

Predstavnica LTO Podgorica, Nina Pajović zahvalila je Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore na ovoj sjajnoj inicijativi i pozivu za obuku koja se tiče usvajanja novih znanja i usavršavanja iz oblasti digitalnog marketinga. 

Svakako da je digitalni marketing preduslov boljeg pozicioniranja destinacije, pa je ovo super prilika i za bolje umrežavanje lokalnih turističkih organizacija i Nacionalne turističke organizacije, a sve sa ciljem još bolje prezentacije i promocije turističke ponude na značajnim emitivnim tržištima, kazala je Pajović. 

Marko Vujanović iz LTO Prijestonice Cetinje istakao je da je veoma zadovoljan konceptom obuke, predavačem, kao i temama koje su odabrane za digitalni marketing. 

Mišljenja sam da bi bilo korisno intenzivirati sastanke timova za digitalni marketing LTO i NTO u cilju kreiranja zajedničkih planova i većeg stepena učinkovitosti rada, resursa i prisutnosti na internetu. Raduje me saznanje da NTO radi na kreiranju novog web sajta. Očekujem da novi web sajt NTO bude  moderan i usklađen sa sajtovima prestižnih evropskih turističkih destinacija. Obzirom da se Crna Gora na ino turističkim sajmovima i berzama prezentuje  kao jedinstvena destinacija, korisno bilo da u tom pravcu djelujemo kada je digitalni marketing u pitanju. To podrazumijeva jedinstvenu i prepoznatljivu platformu za kreiranje web sajta i društvenih mreža. Na taj način bi sve lokalne turističke organizacije bile uncifirane i prepoznatljve turističkom tržištu, istakao je Vujanović. 

Direktor Lokalne turističke organizacije Andrijevica Branko Đukić zahvalio se NTO na pozivu da učestvuju u radionici. 

Obuka za online marketing je bila veoma poučna, jer smo naučili mnogo novih stvari o reklamiranju na društvenim mrežama, korištenju google business aplikacije, organskim i plaćenim reklamama na svim bitnim društvenim mrežama, kao i o isplativosit različitih tipova reklama i koja mreža je pogodnija za koji vid reklamiranja. Iskoristio bih ovu priliku i da pohvalim predavača, gospodina Borovića, koji nam je sve to približio i pojednostavio, istakao je Đukić. 

Radionici koja je organizovana u saradnji sa Mtel digitalnom fabrikom, pored predstavnika NTO CG, prisustvovali su i predstavnici lokalnih turističkih organizacija.  

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti