NVO Serdar : 'Budi dobar komšija – pokupi za svojim ljubimcem'

Projekat 'Budi dobar komšija – pokupi za svojim ljubimcem' koji je finansiran od strane Opštine Budva preko javnog poziva za finansiranje NVO, a o čemu je javnost i ranije bila upoznata, postiže određene rezultate ali još uvijek nedovoljno zadovoljavajuće.

Mi smo probali da ukažemo na evidentan problem u našem gradu koji uzrokuju nesavjesni vlasnici kućnih ljubimaca koji ne žele da pokupe izmet za svojim psima sa javnih površina. Kampanja je ciljano usmjerena na poštovanje gradskih odluka kako bi se izbjeglo nepopularno novčano kažnjavanje vlasnika.
Tokom realizacije prve faze projekta ustanovili smo i da u Budvi ne postoje specijalizovane kante za odlaganje kesica sa fecesom te da je u tom dijelu neophodno unaprijediti gradsku komunalnu infratsrukturu, za šta smo već uputili dopis Sekretarijatu za komunalno – stambene poslove da odredi lokacije za postavljanje takvih kanti ( koje su manjih dimenzija ). Već smo održali i nekoliko sastanaka sa predstavnicima gradskih vlasti koji su u načelu izrazili spremnost da podrže ovu ideju.
Takođe, koristimo priliku da apelujemo na Komunalnu policiju koja je dužna da čuva komunalni red da sprovodi redovne akcije kontrole ali i kažnjavanja prema neodgovornim vlasnicima ljubimaca, jer smo ustanovili da postoje u gradskim odlukama i kaznene odredbe za nepoštovanje propisa koji se kreću i do 250 eura.
NVO Serdar je postavio još 15 tabli na površinama gdje je veća koncentracija vlasničkih pasa sa apelom 'Budi dobar komšija – pokupi za svojim ljubimcem'

Još jednom, koristimo priliku i apelujemo na sve vlasnike ljubimaca da budu dobre komšije i vode računa o svom gradu i zdravlju svojih sugrađana.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti