Aerodromi - strategija ili se čeka prilika?

Interesovanje belgijske Besiks grupe za učešće u eventulanim projektima valorizacije jednog od najznačajnijih privrednih resursa- aerodroma, ponovo je u prvi plan izbacilo dilemu, da li crnogorska Vlada ima stragiju ili smao čeka „najpovoljniju“ priliku, odnosno investitora kome će ih ustuputi u dogogodišnji zakup.


To što je srpska Vlada odlučila da francuskom konzoricijumu „Vensi erports” beogradski aerodrom da u koncesiju, za šta je ova insotrana kompanija ponudila 501 milion eura za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, ponovo je u prvi plan izbacila sudbinu crnogorskih aerodroma..


Iako je premijer Duško Marković još prije pola godina kazao da će država valorizovati svoje aerodrome kroz privatno-javno partnerstvo i njihovo davanje u zakup, a ne prodaju, a Ministarstvo saobraćaja da razmatra mogućnost davanja u zakup na najmanje tri decenije, od tada se nijesu oglašavali.


Javni istupi vladinih zvaničnika uslijedili su nakon objave da Vlada razmatra mogućnost da proda tivatski aerodrom Državnom investicionom fondu Dubajia ICD, koji gazduje nautičko turističkim centrom Porto Montenegro u Tivtu.


Premijer je ekspresno demantovao takve medijske napise:
Opredjeljenje Vlade i realna potreba Crne Gore i njene ekonomije je da valorizujemo i unapredimo našu infrastrukturu. Ne možete imati ovakve komplekse kao što su Porto Montenegro Luštica Bay ili Portonovi, a da nema razvijenu putnu infrastrukturu i da nemate kvalitetnu aviodostupnost Crne Gore. Zbog toga je razvoj aerodroma ključni ne samo za ovaj prostor i Boku, nego i za crnogorsku ekonomiju. Vlada će uraditi sve da u najkraćem roku valorizuje aerodrome i da oni obezbjede ono što je Crnoj Gori potrebno – i kvalitet, i dostupnost koja će Crnu Goru otvoriti i na taj način stvoriti nove prilike za razvoj. Vjerujem da na aerodromu Tivat avioni treba da slijeću na svakih 10 minuta, a ne na svakih 5-6 sati i da nam gosti ne čekaju na pisti da bi došli do kontrolnog punkta, nego da to rade u kvalietnoj zgradi i mnogim drugim sadržajima“, poručio je Marković prije pola godina kada je obilazio Porto Montenegra.


Iz Vlade su stizale i najave da namjeravaju da uskoro aerodrom ponudi stranom investotoru u dugoročni zakup, kako bi zakupac realizovao prijeko potrebnu rekonstrukciju i modernizaciju te vazdušne luke.
Državno preduzeće „Aerodromi Crne Gore“ (ACG) koje gazduje vazdušnim lukama u Tivtu i Podgorici, već poodavno je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj dogovorilo i poodmaklo u pripremama za oko 50 miliona eura vrijednu rekonstrukciju aerodroma Tivat, ali Vlada je to spriječila uz naglasak da ne podržava nova kreditna zaduženja.


Od tada priča o crnogorskim aerodormima je utihnula, a nije ni raspisivan poziv za davanje u zakup.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti