O novim dronovima koje je nabavila Vojska Crne Gore

Kako je portal Tango Six prenio pre dva dana, beogradska kompanija Damiba Trade pobijedila je na tenderu crnogorskog ministarstva odbrane za nabavku četiri komercijalne bespilotne letelice sa video kamerama posebne namjene. Vrednost raspisanog tendera iznosi 322.000 evra a letjelice koje budu isporučene biće korišćenje kako za obuku pripadnika Vojske Crne Gore tako i za pretragu i spašavanje.

Crna Gora je tako izabrala dron kompanije DJI tipa Matrice M200V2 sa žirostabilizovanom (na „gimblu“) kamerom Zenmuse XT2 koja u sebi uparuje optiku 4K rezolucije sa FLIR-ovom Tau 2 termalnom kamerom. Kompanija Damiba pružiće svu neophodnu podršku kao i najvjerovatnije obuku za korišćenje različitih segmenata ovog rješenja.

 

Tango Six je imao priliku da intervjuiše direktora kompanije Damiba Vladimira Babića na prošlogodišnjem sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, u kojem možete vidjeti detaljniji opis opreme i funkcija DJI drona Matrice M200 serije koje je uzela i Crna Gora. Takođe, Babić za Tango Six ulazi u detalje DJI i FLIR ponude sa dodatnim detaljima o drugim manjim modelima dronova.

Izvor: TangoSix

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti