Obijali i krali po crkvama

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Kotor su juče, 07. maja 2014. godine, podnijeli poseban izvještaj protiv S.D. (48) i Ž.B. (27), oba iz Kotora, zbog osnovane sumnje da su počinili pet krivičnih djela teška krađa na štetu više crkava koje se nalaze na području Kotora.

 

Sumnja se, da su S.D. i Ž.B. tokom februara i marta 2014. godine, počinili pomenuta krivična djela, kojom prilikom su obili crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Dobroti, crkvu Gospe od Zdravlja koja se nalazi iznad Starog grada, crkvu Svetog Đorđa u Vranovićima i u dva navrata crkvu Svete Varvare koja se nalazi takođe u Vranovićima.

 

S.D. i Ž.B. su, kako se sumnja, iz pomenutih crkava otuđili novac koji potiče od dobrovoljnih priloga građana.

 

O svim događajima policijski službenici su pravovremeno obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru koje je kvalifikovalo krivična djela. 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti