Obilježavanje Dana Turističke organizacije opštine Budva i Dana državnosti ove godine na drugačiji način

Tradicionalna budvanska manifestacija, obilježavanje Dana Turističke organizacije opštine Budva i Dana državnosti, 12. odnosno 13. jula svake godine predstavlja jedan od najznačajnijih i najomiljenijih događaja tokom ljetnje turističke sezone, kako za brojne turiste tako i za naše sugrađane - “još jedno divno veče u Budvi”. Turistička organizacija opštine Budva, imajući u vidu epidemiološku situaciju i poštujući sve mjere i preporuke nadležnih institucija, ove godine će obilježiti ovaj značajan datum na drugačiji način.

U izazovnim vremenima u kojima se našao cijeli svijet, humanost i solidarnost se cijene više nego ikad. Imajući to u vidu i sa željom da se pomoć pruži kome je potrebna, Turistička organizacija opštine Budva svoj 16. rođendan i Dan državnosti obilježava donacijom sredstava u iznosu od 2.000 € sugrađaninu Andriji Bakiću, osmogodišnjem dječaku oboljelom od cerebralne paralize, kojem je novac potreban za rehabilitaciju.

 

Koncerti velikih muzičkih imena poput Darka Rundeka, Massima Savića, Antonisa Remosa, Vlada Georgieva, Emine Jahović, Aleksandre Radović, hora “Viva Vox”, grupe “Prljavo kazalište” i mnogih drugih, upotpunjeni slavljeničkim koktelom i vatrometom, upamćeni su kao najljepši ljetnji događaji ispred budvanskog Starog grada u godinama iza nas. Vjerujemo da ćemo se uskoro vratiti organizaciji ovako lijepih i značajnih događaja po kojima je Budva i prepoznata.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti