Obilježavanje “Međunarodne nedjelje djeteta” promocijom zbornika dječijih radova “Bajka je majka”

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 3. oktobra u 18 časova na Akademiji znanjaprogramom „Bajka je majka“ biće obilježena„Međunarodna nedjelja djeteta“ koja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na djecu i mlade, na potrebe i prava djece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih njihovih potencijala.


U okviru projekta „Bajka je majka“ organizovanogod strane Narodne biblioteke Budve i NVO „Talas“ Budva organizovane su radionice kreativnog pisanjabajke koje su vodile profesorice Sanja Pantović i Zorica Joksimović. Više od 80 radova nastalo je naradionicama, a za publikovanje odabrani sunajoriginalniji i najuspjeliji i oni su se našli u zborniku “Bajka je majka” koji će biti predstavljen u četvrtak u 18h na Akademiji znanja. O dječijimbajkama zastupljenim u zborniku govorićeprofesorice, voditeljice radionica, ZoricaJoksimović i Sanja Pantović, zatim dr Milena Radović Savić, a moderatorka će biti StankaStanojević. Takođe, program obilježavanja“Međunarodne nedjelje djeteta” upotpuniće i likovnaizložba učenika osmog razreda Druge osnovne škole, Luke Zejaka.
Izdavači zbornika „Bajka je majka“ su NVO „Talas“ Budva i JU Narodna biblioteka Budve.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti