Obnovljena ploča o jugoslovenskoj solidarnosti nakon zemljotresa

Ploča koja je svjedočila o velikoj jugoslovenskoj solidarnosti na obnovi budvanskog Staroga grada, koji je bio potpuno porušen prije četiri decenije u razornom zemljotresu 1979., na incijativu Mjesne zajednice „ Stari grad“ obnovljena je i postavljenja na vidnom mjestu, kao svjedok jednog vremena.

Metalna ploča na kojoj je ispisano ko je radio na obnovu Staroga grada 80-tih godina, postvaljenja na velikom kamenom bloku, godinama je unazad bila zanemarena i gotovo niko nije ni znao čemu je posvećena. Sada je incijativom novog Savjeta mjesne zajednice potpuno restauriarana i očišćenja.


Radove je izvela firma Projektor iz Tivta specijalizovana za konzervatorske radove, koja je prethodnih sedmica angažovana i na čišćenju starogradskih bedema.


Zahvalni smo firmi PROJEKTOR iz Tivta na nesebičnoj pomoći na restauraciji ploče koja je posvećena jugoslovenskoj solidarnosti prilikom obnove Starog grada Budve, kao i projektantima i izvođačima radova na obnovi grada. MZ Stari grad želi da pokaže da ni poslije 40 god od katastrofalnog zemljotresa od 15. aprila 1979. nije zaboravila na obnovu njihovih domova, na ljudsku solidarnost!“, poručili su iz Mjesne zajednice.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti