Obuka spasilaca

U okviru priprema za ovogodišnju turističku sezonu, Nastavni centar za obuku spasilaca na vodi Crvenog krsta Crne Gore organizuje kurseve za obuku spasilaca na vodi i provjere za ovjeru licenci za 2021. godinu.

Obavještavamo kandidate za spasioce na vodi da će sljedeća obuka biti organizovana od 24. do 30. maja. 

Nakon ove, planirane su još dvije obuke u sljedećim terminima:

7-13. jun i

21-27. jun.

Obavještavamo i spasioce na vodi da je sljedeća provjera za ovjeru licenci planirana za 30. maj. Kroz šest provjera za ovjeru licenci, do sada su 172 spasioca ovjerili svoje licence. Planirane obuke će biti organizovane u nastavnom centru za spasioce na vodi-Domu solidarnosti u Sutomoru.

Da biste se prijavili za narednu obuku, potrebno je da zadovoljite sljedeće kriterijume:

Kandidat mora imati minimum 18 godina (za zvanje spasilac-kandidat), Prije početka kursa, kandidat mora dostaviti uvjerenje o psiho-fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje), Prije početka kursa, kandidat mora uspješno završiti provjeru psiho-fizičkih sposobnosti u moru, koja obuhvata: ronjenje na dah (20 metara i više), plivanje (50 metara za 50 sekundi i manje) i plivanje (300 metara slobodnim stilom za 6 minuta i 20 sekundi i manje), Kandidat mora imati minimum 100 časova nastave (teoretske, praktične i iz prve pomoći) prije polaganja završnog ispita,

Završni ispit obuhvata: znanje i iskustvo iz oblasti plivačkih sposobnosti, znanje iz teorije spasilaštva, znanje iz pružanja prve pomoći.

Prijave za obuke i ovjere možete slati putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 069334267 ili na linku: 

http://ckcg.me/mn/dokumenta/cat_view/1-sva-dokumenta/18-spasilastvo-na-vodi-materijali

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti