Obuka za turističke vodiče

Fakultet za biznis i turizam Budva objavio je oglas za obuku za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča

Kako se navodi u oglasu prijave na konkurs za pripremu i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča podnose se na  formularu koji se dobija na Fakultetu za biznis i turizam Budva, zgrada Akademija Znanja Budva ili na sajtu:www.fbt-budva.com

Kandidat je uz prijavu dužan priložiti sljedeća dokumenta:
• Dokaz o završenoj odgovarajućoj školi (najmanje srednja škola IV stepena – original ili ovjerenu kopiju Diplome) ili nostrifikovanu Diplomu, ukoliko je strani državljanin u pitanju;
• Sertifikat/ Diploma o aktivnom znanju stranog jezika za koji se stiče licenca, nivo B2;
• Kopiju lične karte ili pasoša. Kandidati koji nijesu državljani Crne Gore moraju dostaviti odgovarajući propisan dokaz o odobrenom privremenom ili stalnom boravku u Crnoj Gori;
• Dokaz o znanju crnogorskog jezika na nivou osnovne komunikacije za strano fizičko lice;
• Dvije slike (veličine kao za pasoš)


Cijena školarine iznosi 700,00 € i plaća se u tri rate: prva u iznosu od 250,00 € u prvoj nedjelji nastave, druga u iznosu od 250,00 € u roku od 30 dana od početka nastave i treća u iznosu od 200,00 € prije polaganja praktičnog dijela ispita. Za avansno plaćanje, ostvaruje se popust od 10%. Plaćanje se vrši na žiro račun Fakulteta za biznis i turizam Budva, broj 535–11973–50. U cijenu su uključeni svi ispitni materijali koji će se kandidatima uručivati tokom trajanja predavanja, kao i troškovi provjere znanja po završetku pojedinih kurikuluma.

O terminima održavanja predavanja prijavljeni kandidati će biti obavješteni u roku od dva radna dana od zaključenja oglasa.

Adresa za informacije: Fakultet za biznis i turizam Budva, zgrada Akademija Znanja Budva, +38267 241 977, +38269 050 243, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijave se primaju od 26.01.2022.godine do 10.02.2022.godine, svakog radnog dana u studentskoj službi (prizemlje zgrade), od 09:00h do 13:00h, kao i na email adresu Fakulteta (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Prijave sa nepotpunom dokumentacijom neće se uzimati u obzir.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti