Od juna avio letovi Niš - Tivat

Uspostavljanje avio-linije između Niša i Tivta bio bi prvi korak privredne i turističke saradnje ova dva grada, zaključeno je u razgovoru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića i njihovih saradnika.

Tivatska delegacija koju predvodi predsjednik opštine, boravi u dvodnevnoj posjeti Nišu, sa ciljem uspostavljanja bliže saradnje ovih gradova, na obostranu korist. Delegaciju Opštine Tivat čine i potpredsjednik opštine Vladimir Arsić, direktorica TO Tivat Danica Banjević i direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.

“Radujemo se saradnji i dogovorili smo se da u Nišu organizujemo promociju Tivta, a da u Tivtu predstavimo privredne, kulturne i turističke potencijale Niša za goste iz Crne Gore”, rekla je gradonačelnica Sotirovski. Na danas održanom sastanku najavljeno je da će avioni srpske nacionalne kompanije „Er Srbija“ od 12. juna ove godine dva puta nedjeljno letjeti iz Niša za Tivat.

Komnenović je naglasio da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine, tokom dva ljetnja mjeseca, na tivatski aerodrom sletjelo oko 7.500 putnika iz ovog dijela Srbije, što jasno ukazuje da je interesovanje za boravak u Boki veliko. U razgovoru je rečeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti stimulativni, a sastanku su prisustvovali i direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković i vijećnici Grada Niša Nenad Stanković i Adriana Anastasov.

Predstavnici Opštine Tivat najavljuju posjetu turističkih agencija iz Niša Tivtu krajem maja/početkom juna, a takođe u toku su i razgovori o mogućnostima saobraćanja niskobudžetnih avio-kompanija na relaciji Niš - Tivat.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti