Odložena najveća svjetska izložba arhitekture La Biennale di Venezia 2021

Na sastanku koji je održan 18. maja 2020. putem interaktivne onlajn komunikacije na kojem su učestvovali organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia) i preko 200 predstavnika iz 62 planirane zemlje učesnice ovogodišnje 17. međunarodne izložbe, predsjednik Bijenala Roberto Čikuto objavio je da je zvanično otvaranje Bijenala arhitekture u Veneciji pomjereno za maj 2021. godine.

Kako je ranije najavljeno, Bijenale arhitekture u Veneciji je prema prvobitnom planu trebalo da bude otvoreno 23. maja 2020., ali je zbog situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, postavljen novi termin otvaranja, 29. avgusta 2020. i u skraćenom trajanju izložbe na tri mjeseca.
U interaktivnoj onlajn komunikaciji organizatora Bijenala i predstavnika zemalja učesnica, saopšten je novi datum otvaranja 17. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, 22. maj 2021. godine, u trajanju izložbe od šest mjeseci, do 21. novembra 2021. Ovu odluku podržali su predstavnici zemalja učesnica.


Detaljnija informacija dostupna je na zvaničnoj veb stranici Bijenala:
https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-architettura-and-biennale-arte

Podsjećamo da su izabrani predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji, glavni državni arhitekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i komesar Dragan Vuković, kustosica doc. dr Svetlana K. Perović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i izlagači Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl, sa vodećeg fakulteta arhitekture u svijetu, Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL-University College London).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti