Održan radni sastanak sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove i Sektora za zaštitu životne sredine Opštine Budva

Na zajedničkom sastanku koji je održan između predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Uprave za inspekcijske poslove i Sektora za zaštitu životne sredine Opštine Budva ukazano je na brojne probleme sa kojima se ove institucije susreću na terenu, ali i spremnost da se zajedničkim djelovanjem spriječi devastacija prostora.

Takođe, jedna od tema sastanka bila je i Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode.

U cilju otklanjanja svih nepravilnosti i efikasnijeg sprovođenja inspekcijskog nadzora predstavnici institucija su se usaglasili da inteziviraju svakodnevne aktivnosti u zoni morskog dobra, posebno u jeku predstojeće turističke sezone, kao i da pravovremeno razmjenjuju informacije.”

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti