Održan sastanak nacionalne i lokalnih turističkih organizacija

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković, sa saradnicima, održala je  sastanak sa direktorima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori.

Rezimirajući rezultate ljetnje turističke sezone ona je, na osnovu izvještaja koje lokalne turističke organizacije dostavljaju na nedjeljnom nivou Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, konstatovala da su, u kontekstu vanrednih okolnosti u kojima se odvijala ova sezona ostvareni dobri rezultati, kako u primorskim, tako i u turističkim opštinama na sjeveru.

U fokusu sastanka bilo je planiranje i usklađivanje zajedničkih marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na međunarodnom i regionalnom tržištu do kraja 2022.godine. 

Predstavljen je načelni plan sajamskih nastupa i prezentacija u susret narednoj ljetnjoj turističkoj sezoni, koji podrazumijeva nastup na najznačajnijim turističkim sajmovima i berzama na strateškim emitivnim tržištima, ali i nekim novim, u skladu sa rastom tražnje i otvaranjem avio linija.

Ovom prilikom predstavnici lokalnih turističkih organizacija upoznati su i sa mogućnostima za  turističku promociju u okviru predstavljanja Crne Gore na Svjetskoj izložbi EXPO koja se održava u Dubaiju tokom narednih šest mjeseci.

Pored definisanih tema, predmet sastanka bio je i unapređenje funkcionisanja sistema destinacijskog menadžmenta.

Sastanku NTO-a i LTO-a prethodile su konsultacije LTO-a sa turističkom privredom iz njihovih opština kako bi se prilikom kreiranja plana promocije destinacije uvažile njihove sugestije.

Zaključeno je da će se u narednom periodu dalje raditi na inteziviranju saradnje u cilju sinhronizacije promotivnih aktivnosti i unapređenja destinacijskog menadžmenta.

Sastanku je prisustvovao i direktor nacionalne avio kompanije Predrag Todorović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti