Održan sastanak povodom pojačanog nadzora u Budvi

Povodom porasta broja zaraženih virusom  Covid 19, u Budvi je danas održan sastanak sa koordinatorom, svim domicilnim i dodatno angažovanim inspektorima u skladu sa Planom pojačanog nadzora.

Na sastanku je dogovoren plan sledećih inspekcijskih nadzora u skladu sa aktuelnom situacijom na terenu, a naročito će se sa epidemiološkog stanovišta kontrolisati ugostitelji i trovine.

Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, u prošloj nedjelji je izvršeno preko 1000 kontrola, i utvrđene su dvije nepravilnosti za koje su podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se traži od suda izricanje viših kazni od minimalne koju inspketor može na licu mjesta izreći.

U Budvi su prethodnih dana utvrđene nepravilnosti po pitanju nepoštovanja epidemioloških mjera, pa su turistički inspektori u Budvi kaznili dva ugostitelja, od kojih je jednom zatvoren objekat  zbog ponavljanja istih prekršaja. Stoga pozivamo sve ugostitelje da poštuju mjere jer će se kontrolisanim subjektima koji ponove prekršaj zabraniti vršenje djelatnosti na period od 3 do 30 dana.

Građani imaju mogućnost prijavljivanja nepravilnosti na naš besplatni broj kol centra 080 555-555, a upravo zahvaljujući tom sinergijskom efektu očekujemo ostvarivanje još boljih rezultata na terenu ovog ljeta.

Takođe, apelujemo kako na građane, tako i na privrednike da poštuju mjere, jer je za ovu turističku sezonu presudno očuvanje povoljne epidemiološke slike, od koje nadasve zavisi uspješnost poslovnih rezultata turističkih poslenika, jer ne zaboravimo, pandemija nažalost i dalje traje. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti