Održan sastanak povodom prezenzacije Strategije ranog predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Sastanak je predstavljao jedinstvenu priliku da direktorima vrtića bude prezentovana nedavno usvojena Strategija ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja za period od  2021- 2025. godine, dokument koji daje smjernice za dalji rad u vaspitno obrazovnom procesu koji se odvija u vrtićima.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i o nedostatku stručnog kadra, naročito u centralnoj i primorskoj regiji, što predstavlja osnovu za analizu upisne politike kada je obrazovanje vaspitača u pitanju. Prisutni su upoznati i sa planovima rada  MPNKS u narednom periodu. Naime, predviđena je izgradnja vrtića u više gradova, kao i adaptacija ili rekontrukcija nekih od postojećih.
Direktori predškolskih ustanova saopštili su svoja iskustva i aktualne probleme sa kojima se suočavaju u radu, a koje će Ministarstvo razmotriti i definisati adekvatna rješenja, u cilju obezbjeđivanja što kvalitetnijeg  vaspitno - obrazovnog procesa u ovim ustanovama.
Sastanku  su prisustvovali direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Slavica Ilinčić, načelnica Direkcije za predškolsko vaspitanje, Vesna Vučurović i samostalna savjetnica za predškolsko vaspitanje, Vesna Pejović. Pored  predstavnika Ministarstva, na sastanku su učešće uzeli i direktori javnih predškolskih ustanova u Crnoj Gori, kao i predstavnici NVU „Roditelji”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti