Nema fleksibilne primjene propisa

Na današnjem sastanku  Uprave za inspekcijske poslove, Instituta za javno zdravlje i Udruženja ugostitelja Budve, održanom u Budvi, uz konstruktivan pristup problemima s kojima se godinama susreće ugostitljeska djelatnost, posebno u pandemijskom okruženju, postigli smo konsenzus da nema mjesta fleksibilnoj primjeni propisa, posebno onih koji kompromituju zdravlje.

“Zaštitne maske  se moraju nositi, na stolovima moraju da stoje dezinfekciona sredstva, sanitarne knjižice moraju biti uredne, a radnici prijavljeni – samo su neke od elementarnih stvari oko kojih se ne mogu praviti kompromisi iz razloga jer se dovodi u pitanje nastavak cjelokupne turističke sezone i bezbjednog poslovanja.
Na inicijativu Udruženja ugostitelja Budve, a uz punu podršku Instituta za javno zdravlje i Uprave za inspekcijske poslove, biće postavljeni novi punktovi za vakcinaciju ispred Starog grada i na još nekoliko lokacija jer je neophodno omasoviti broj vakcinisanih kako bismo spremni priveli sezonu kraju i dočekali zimski period.
Cijeneći specifičnost novih okolnosti u kojoj posluju ugostitelji i cjelokupna privreda, upućejemo apel sa sastanka da svako preuzme dio lične odgovornosti, da se vakciniše, zaštiti svoju porodicu, a naposletku i sopstveni biznis”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti