Opština Budva članica međunarodne organizacije FAIC

Opština Budva je zvanično postala kandidat za članstvo u Bordu direktora Foruma Jadransko – Jonskih gradova, što je potvrđeno na online konferenciji održanoj 12.11.2020. godine na kojoj je u ime Opštine Budva prisustvovala Iva Bajković iz Kancelarije za evropske integracije pri Kabinetu predsjednika Opštine.

Tokom sastanka razmatrano je pitanje budžeta FAIC za narednu godinu koji je i sam pretrpio određene izmjene zbog negativnog uticaja pandemije virusa COVID19 i usvojena je Odluka o reizboru upravljačkih organa ove organizacije.

Opština Budva je tako postala članica upravljačkog tima FAIC, a osim Budve prihvaćene su kandidature Bara i Kotora iz Crne Gore.

Forum Jadransko – Jonskih gradova je međunarodna neprofitna organizacija koja je otvorena za sve gradove jadransko – jonske regije.

Osnovana je 1999. godine u Ankoni i danas predstavlja instrument političke, kulturne i ekonomske saradnje između lokalnih samouprava regije u skladu sa usvojenim strategijama EU za Jadransko – Jonski region.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti