Opština Budva obezbijedila besplatan prevoz za đake i penzonere

I ove školske godine Opština Budva omogućila je besplatan prevoz za učenike budvanskih osnovnih škola “Stefan Mitrov Ljubiša”, Druge osnovne škole, Škole za osnovno muzičko obrazovanje, OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu, JU SMŠ “Danilo Kiš”.

Besplatnim prevozom su, osim školaraca, obuhvaćeni i penzioneri koji imaju prebivalište u našem gradu. Prevoz će obavljati Mediteran Express sa kojim je lokalna samouprava na osnovu skupštinske odluke potpisala ugovor na period od 2018. do kraja 2022. godine za šta se mjesečno izdvaja 17.500 eura sa uračunatim PDV-om.

Pravo na besplatan prevoz učenici ostvaruju za vrijeme školske godine, dok penzioneri ostvaruju ovo pravo tokom čitave kalendarske godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti