Opština Budva obilježila Dan planete Zemlje

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje predsjednik Opštine Budva Marko Carević, zajedno sa predstavnicima lokalne uprave, zasadio je drvo masline u blizini kružnog toka u Bečićima. Predrag Ivanović, predsjednik mjesne zajednice Bečići, zahvalio se Opštini Budva u ime svih stanovnika ovog naselja za ovu i drugih devet sadnica masline koje su predviđene za zasađivanje.

Sekretar za stambeno komunalne poslove Srđan Gregović istakao je da Opština Budva godišnje uloži oko 300 000 eura u program održavanja zelenih površina koji, zajedno sa Komunalnim preduzećem, sprovodi ovaj sekretarijat.

U kratkom obraćanju, predsjednik Opštine Budva podsjetio je na važnost očuvanja životne sredine i održivi razvoj kao jedan od strateških ciljeva našeg grada:

“Opština Budva zaštitu životne sredine i zeleni razvoj vidi kao jedan od svojih prioritetnih ciljeva. Da bi razvoj bio dugoročno održiv, moramo voditi računa o oskudnim prirodnim resursima i ograničenjima prirode koja nas okružuje. Danas smo zasadili drvo masline i to je najmanje što čovjek može da uradi i tako se makar djelimično iskupi za svoj negativan uticaj na ekosistem. Maslina je simbol dugovječnosti i pobjede prirode, ali i drvo po kojem se prepoznaje Budva i cijeli Mediteran. Izazov pandemije sa kojim se danas susreće čovječanstvo najbolje govori o tome koliko o svom životu na Zemlji i opstanku moramo misliti zajedno, kao građani planete.

Zato svim građanima Budve želim srećan dan planete Zemlje, naše zajedničke kuće!”

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti