Opština Budva podržala 17 biznis ideja za žensko preduzetništvo u 2021. godini

Danas je u Skupštinskoj Sali Opštine Budva 17 preduzetnica potpisalo ugovore o dodjeli novčanih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu.

Preduzetnice su potpisale ugovor sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem, a potpisivanju ugovora su prisustvovali Slavica Maslavar predsjednica komisije za vrednovanje biznis ideja i v.d sekretarke Sekretarijata za privredu, Ljiljana Jocić i Nikola Jovanović članovi komisije za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu. Sekretarijat za privredu po drugi put sprovodi realizaciju ovog projekta za razvoj preduzetništva u našoj opštini. Naime u 2020. godini 16 preduzetnica je potpisalo ugovore za bespovratnu dodjelu  sredstava u ukupnoj vrijednosti od 75.000 eura. Ove godine vrijednost potpisanih ugovora iznosi 80.000 eura.

Na javni konkurs za raspodjelu sredstava, za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu prijavile su se 43 preduzetnice. Shodno ukupnom budžetu za podršku razvoja ženskog preduzetništva, iznosi 80.000 eura, Komisija za raspodjelu sredstava je, u skladu sa rang listom bodovnih biznis ideja donijela odluku da finansira 17 biznis ideja u kojima su žene nosioci biznisa sa prebivalištem i sjedištem na teritoriji Opštine Budva, od kojih se 4 odnose na razvoj biznisa dok se 13 odnosi na započinjanje biznisa i samozapošljavanje.

Na samom kraju okupljenim preduzetnicama se obratio i Predsjednik Opštine Budva Marko Carević . On je tom prilikom kazao da Opština Budva drugu godinu zaredom pruža podršku ženskom preduzetništvu i na taj način potvrđuje da želi da podrži sve one koji imaju kvalitetnu biznis ideju. Vjerujem da ćete opravdati ova sredstva i da ćemo se ponositi sa Vama kao sa uspješnim preduzednicama jer žensko preduzetništvo je jedan od bitnijih faktora za razvoj Opštine .

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti