Opština Budva pomogla izgradnju novog bloka Doma starih u Petrovcu

Izgradnja novog objekta za smještaj bolesnih i starih lica pri samostanu Sveti Vid u Petrovcu započela je 2019. godine, a radovi napreduju tempom koji zavisi isključivo od donacija. Opština Budva je u izgradnju objekta do sada uložila oko 130 hiljada eura, prethodno ga oslobodivši plaćanja komunalija.

Opština Budva je na početku dala veliki doprinos za realizaciju ovog projekta koji se dugo planirao i čekao. Nakon konačnog dobijanja građevinske dozvole i oslobođanja od plaćanja komunalija lokalna samouprava je donirala i građevinski materijal u vrijednosti od 100 hiljada eura i u ovoj godini budžetom opredijelila oko 30 hiljada eura za bravarske radove i stolariju.

“Veoma smo zahvalni na svim dosadašnjim donacijama, posebno Opštini Budva kojoj ostavljamo ovo zdanje za mnoga pokolenja. Od finansijske pomoći pomenula bih donaciju Biskupske konferencije Amerike u vrijednosti od 80 hiljada eura, zatim donaciju Biskupske konferencije Italije u vrijednosti 180 hiljada eura, jedna privatna firma nam je donirala kompletne vodovodne cijevi, zahvalni smo i na donaciji Rotari kluba Budva, ali svima ostalima koji na bilo koji način pomažu našem sestrinstvu", istakla je Drita Kajtazi, glavna časna sestra i nastojateljica ovog samostana.

Novi Dom za stare i bolesne u Petrovcu ima 16 soba za prihvat 34 pacijenta, kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu i prostorije za medicinsko osoblje koje će u njemu boraviti.​

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti