Opština Budva prijavila gradnju hidrostanice Lazi

Opština Budva prijavila je Ministarstvu ekologije, prostornog planiranj i urbanizma gradnju hidrostanice Lazi, rezervoara Podostrog i cjevovoda koji spaja hidrostanicu i rezevoar.

Podsjećamo Opština je sredinom januara  zaključila  ugovor sa podgoričkom kompanijom " Civil engineer", kojoj je povjerila posao stručnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji hidrostanice u
naselju Lazi. Kako stoji u ugovoru, koji je potpisao gradonačelnik Marko Carević, u koji su " Primorske novine " imale uvid, cijena usluga je 18.670 eura.
"Projektna dokumentacija za izgradnju hidrostanice „Lazi“ je završena, regulisani su imovinsko pravni odnosi, pa su se stvorili uslovi uslovi za početak izgradnje ovog značajnog objekta
vodosnadbijevanja, koji pored same hidrostanice uključuje i značajan sistem pristupnih i odvodnih cijevi, čijom će se izgradnjom regulisati problemi vodosnadbijevanja na području naselja Lazi i Podkošljun.
Vrijednost ovog projektna iznosi 900.000 eura", ranije je kazao"Primorskim novinama" sekretar za investicije Mladen Mikijelj.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti